Мінчукі сталі менш ужываць хлеба

Хлеб

Але больш агародніны і бахчавых / pixabay.com

У 2024 годзе сярэдні жыхар Мінска з’еў на 2,4 % больш агародніны і бахчавых у параўнанні з 2023 годам, паведамляе Галоўнае статыстычнае ўпраўленне сталіцы.

У сярэднім адзін мінчук таксама спажыў больш:

  • малака і малочных прадуктаў — на 1,7 %

  • мяса і мясных прадуктаў — на 1,2 %

  • садавіны і ягад — на 1,2 %

  • яек — на 0,8 %

Спажыванне хлеба і хлебапрадуктаў знізілася на 3,2 %.

На ранейшым узроўні засталося спажыванне рыбы і рыбнай прадукцыі, расліннага алею, маргарыну і іншых тлушчаў, бульбы, цукру і кандытарскіх вырабаў.

У 2024 годзе мінчукі з’елі нямала прадуктаў, вырашчаных на сваіх участках або атрыманых у падарунак.

Вось якая іх доля ў агульным спажыванні:

  • Бульба — амаль 30% (у 2023 годзе было 30,8%)

  • Агародніна і бахчавыя — 28%

  • Садавіна і ягады — 17% (у 2023-м — 15,8%)

  • Яйкі — амаль 6%

  • Рыба і морапрадукты — 4,4%

  • Мяса і мясныя вырабы — 2%

  • Малочныя прадукты — каля 0,6%

Каб сачыць за галоўнымі навінамі, падпішыцеся на канал Еўрарадыё ў Telegram.

Мы штодня публікуем відэа пра жыццё ў Беларусі на Youtube-канале. Падпісацца можна тут.