Ці здолееце вы адкрыць рэстаран у Беларусі? Тэст па санітарных нормах
Аляксандр Лукашэнка падчас "вялікай размовы" сказаў, што рэстаранам цеста для дранікаў даводзіцца гатаваць у адным месцы, а потым везці ў іншае, каб пасмажыць. Еўрарадыё даведалася, што для прыгатавання нацыянальнай стравы з бульбы сапраўды патрэбныя мінімум чатыры асобныя памяшканні.
Санітарныя нормы ў беларускіх рэстаранах і кавярнях рэгулююць амаль усё: вопратку супрацоўнікаў, плошчу кухні, мікраклімат, колькасць пакояў, тэмпературу супу і нават рэчы, якія цяжка ўявіць. Уладальнікі рэстаранаў павінны ўсе гэтыя нормы выконваць. Праверце, ці змаглі б вы ў нашых умовах кіраваць рэстаранам.