Беларусы прыдумалі каўбасу з бульбай унутры

Бульба фры

Бульба фры / unsplash

Каўбасу з бульбай фры ўнутры прыдумалі ў Беларусі. Гэта вынаходніцтва Слонімскага мясакансервавага камбіната, сервелат называецца "Наш бульбаш".

"Гэта сапраўды ўнікальны прадукт, у склад якога ўваходзіць бульба фры! У разагрэтым выглядзе сервелат здольны замяніць паўнавартасны сняданак ці абед — і гэта смачна", — запэўніваюць на прадпрыемстве.

Увогуле, беларускія прадпрыемствы любяць прыдумаць якую-небудзь незвычайную каўбасу. Напрыклад, Гомельскі мясакамбінат неяк вырабіў гіганцкую палку каўбасы дыяметрам 15 сантыметраў (і паказаў батон пад яе вагой 3 кілаграмы). А яшчэ гіганцкую метровую каўбасу вырабляў Глыбоцкі мясакамбінат. І не забываем пра гарадзенскі "каўбасуп" — пад форму каўбасы маскіруецца сумесь з булёну-жэле, гародніны і мяса.

Каб сачыць за галоўнымі навінамі, падпішыцеся на канал Еўрарадыё ў Telegram.

Мы штодня публікуем відэа пра жыццё ў Беларусі на Youtube-канале. Падпісацца можна тут.

Апошнія навіны

Галоўнае

Выбар рэдакцыі